Van een onzer verslaggevers
Willemstad - PNP-minister Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling (MEO) zegt er voorstander van te zijn dat 8 publieke Curaçaose stranden permanent onder het beheer gaan vallen van de Curaçao Tourist Board (CTB).

strandenHet gaat om Caracasbaai, Daaibooi, Santa Cruz, Lagun, Jeremi, Kleine Knip, Grote Knip en Forti. Ondanks dat dit officieel een taak is van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), draagt CTB regelmatig op projectbasis bij aan het onderhoud van stranden. De reden hiervan is een gebrek aan financiële middelen bij GMN.
Statenlid Fergino Brownbill (MFK) is kritisch op de ideeën van Cijntje en is bang voor inlijving, ondanks dat zijn collega benadrukt dat het Land Curaçao eigenaar van de stranden blijft. Verder uit Brownbill zijn zorgen op het gebied van werkgelegenheid binnen GMN, aangezien het onderhoud van stranden een arbeidsintensieve klus is.
Vanuit toeristisch oogpunt heeft CTB er alle belang bij dat de stranden op Curaçao aantrekkelijk zijn voor toeristen. De organisatie is het dan ook eens met Cijntje. Muryad de Bruin, directeur van CTB, zegt hierover: ,,Wij doen al jaren aan onderhoud van stranden, maar om de stranden verder te ontwikkelen hebben we wel het beheer nodig.” De Bruin stelt dat er voor deze plannen voldoende financiële middelen beschikbaar zijn.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.