Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het koninklijk gezin had gisteren een volle, maar gezellige dag op Curaçao. Eerst liep het drietal van het Koninklijk Huis door Punda. Zij maakten kennis met kunstenaar Carlos Blaaker van de Punda Love Hearts en hingen  een slotje aan een speciaal voor het gezin gemaakt hart.

KoningsgezinRegKoningsgezin18 JeuDaarna toog het gezin via de Koningin Emmabrug - de pontjesbrug - naar de Koningsspelen op het Brionplein. Verschillende scholen deden daaraan mee. In Otrobanda werd ook de vijfguldenmunt geslagen die gemaakt is in het kader van Willemstad Werelderfgoedstad. Een lunch volgde bij een verkleinde versie van het Kaya Kaya-evenement, gevolgd door een rondtocht door Otrobanda. Later in de middag ging het gezelschap naar de Amaliabrug, vernoemd naar prinses Amalia, in Punda. Daar wachtte een samengesteld orkest de koning, koningin en prinses op om een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde wals ten gehore te brengen van componist Yohn Suarez. De naam van de wals was tot dan toe geheim gehouden, maar werd gisteren bekendgemaakt: ‘Sunsets for princess Amalia’. Op de wals werd een balletdans opgevoerd. Op de foto’s een impressie van de dag.

Foto's Jeu Olimpio en C&V (Communicatie en Voorlichting)

Wilt u meer foto's van het koninklijk bezoek zien? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.