Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçaose datacentrum Dataplanet (officieel Blue NAP Americas), heeft een Tier IV-certificering binnengehaald door de samenwerking met Schneider Electric (SE) aan te gaan.

Dataplanet1Dit bedrijf heeft tien jaar geleden het datacentrum ook ontworpen. Nu is SE opnieuw als partner aangetrokken voor het kunnen verkrijgen van de certificering. ,,Naast het vernieuwen van de apparatuur, bereidt Blue NAP Americas zich ook voor op een fase-twee-uitbreiding door SE, waarbij nog eens twee megawatt Tier IV-stroomvoorziening wordt toegevoegd om de 800 kilowatt belasting van WhiteSpace te voeden. Want het belangrijkste aspect van elk datacentrum, maar vooral van een Tier IV-gecertificeerd datacentrum, is de elektrische stroomvoorziening, de distributie en het beheer”, aldus Danilo Zabala, directeur van Dataplanet op Mahuma.
Volgens Zabala is Dataplanet het enige centrum met een Tier-IV-certificering in het Caribisch gebied.
,,We hebben nauw samengewerkt met het Uptime Institute om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldeed aan de zeer strenge Tier IV-certificeringseisen”, aldus Andres Vasquez, ‘global segment director’ van Schneider Electric. ,,We hebben Blue NAP Americas ondersteund bij het ontwerp, de budgettaire goedkeuringen, de bouw, het opstarten en de lancering van de activiteiten.”
Schneider Electric werkte nauw samen met Uptime Institute en Dataplanet bij het ontwerp, de bouw, de inbedrijfstelling en het certificeringsproces, wat allemaal ongeveer anderhalf jaar in beslag heeft genomen. Ten tijde van de certificering was Blue NAP Americas het tweede datacenter dat werd gecertificeerd met Tier IV van datacentra in Latijns-Amerika.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.