Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Norwegian Cruise Line (NCL) bracht deze week (27 december) voor het eerste een bezoek aan Curaçao. Het cruiseschip Norwegian Encore bracht in totaal 4.653 passagiers naar het eiland.

F05Eerste bezoek NCL aan Cur optHet eerste bezoek van NCL werd officieel gevierd tijdens een kleine inauguratie-ceremonie waarbij Curaçao Ports Authority (CPA), Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, Maduro Shipping en Curaçao Tourist Board (CTB) werden uitgenodigd door de kapitein van het cruiseschip. Tijdens de ceremonie werd er gesproken over het belang van de cruise industrie voor Curaçao en de constante investeringen van CPA voor het verbeteren van de haven voor zowel de schepen als de passagiers. Roy Schultheis, directeur overheidsrelaties van NCL, liet ook weten dat de boekingen naar Curaçao goed lopen en dat de organisatie de diensten naar het eiland wil uitbreiden.

Naast de Norwegian Encore, meerden ook de cruiseschepen Seabourn Sojourn Curaçao met 402 passagiers en Marella Explorer 2 met 1.701 passagiers aan. Curaçao verwelkomde daarmee op één dag een totaal van 6.756 passagiers.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.