MoU samen met Human Rights Defense Curaçao

Willemstad - Rector magnificus Francis de Lanoy van de University of Curaçao (UoC) Dr. Moises da Costa Gomez en voorzitter van Human Rights Defense Curaçao (HRDC) Lucita MoenirAlam hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend.

 mensenrechtenDit gebeurde op 10 december, de dag waarop in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM), werd aangenomen in Parijs tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. UoC: ,,De UVRM is beschikbaar in meer dan 500 talen en is het meest vertaalde document ter wereld. Dit iconische document is de inspiratiebron voor vele mensenrechtenverdragen, mensenrechtenorganisaties en ook de Sustainable Development Goals (SDG’s).”
Met de samenwerkingsovereenkomst willen de UoC en HRDC hun wederzijdse inzet onderstrepen voor het bevorderen van educatie en onderzoek omtrent mensenrechten op Curaçao. HRDC startte dit jaar al met een educatief project over mensenrechten, met als titel Derechi Humano Pa Tur en Mensenrechten in het Onderwijs.
HRDC staat voor gelijkheid in waardigheid en rechten voor iedereen en kansen en resultaten voor eerlijkere en inclusieve samenlevingen. Voor de organisatie vallen onder mensenrechten ook de politieke- en burgerrechten als ook de sociale, economische en culturele rechten. ,,Deze doelen sluiten ook goed aan op de visie van de UoC die opleidt tot ‘zelfbewuste, reflectieve professionals en academici die maatschappelijk betrokken en ondernemend zijn, en een bijdrage willen leveren aan de duurzame ontwikkeling van Curaçao”, aldus de universiteit.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.