Eén van de oprichters afkomstig van Curaçao

Van onze redactie
Rotterdam/Willemstad - De Nederlandse datingapp Breeze, die offline dates voor hun gebruikers organiseert, haalt 1,3 miljoen euro op. De oprichters, waarvan één afkomstig uit Curaçao, hebben geld opgehaald bij onder meer Vinted-ceo Thomas Plantega en het Amerikaanse FJ Labs. Het laatste heeft ook geïnvesteerd in bedrijven als Uber en Airbnb.

F06 Breeze Marco van der Woude crop,,Het opgehaalde geld gaat ingezet worden om het offline dating concept uit te breiden naar het buitenland. De motivatie en de ambities van de oprichters zijn nog steeds onveranderd; online dating wereldwijd te laten draaien om offline ontmoetingen”, aldus Marco van der Woude, head of business development.

De Curaçaose medeoprichter Van der Woude is erg tevreden met de nieuwe groep investeerders. Na een eerste investeringsronde, waarbij ook vrienden en familie uit Curaçao de mogelijkheid hadden om mee te doen, biedt deze ronde de ruimte om verder te bouwen aan Breeze.
,,Het geeft een goed gevoel als je weet dat zij er, met hun ervaring en kennis, ook in geloven en nu gemotiveerd zijn om het met ons een succes te maken.” Op de vraag of Breeze ooit zal uitbreiden naar het eiland, kan Marco op dit moment geen antwoord geven, maar hij ‘sluit het ook niet uit’.

De app stores staan vol met datingapps, toch verschilt Breeze naar eigen zeggen. Zo kan er in de app niet gechat worden, maar plannen gebruikers bij wederzijdse interesse direct een date via de datumprikker. Beide gebruikers betalen een klein bedrag voor de date, inclusief een eerste drankje. De app maakt vervolgens automatisch een reservering bij een aangesloten kroeg in de buurt.
In totaal hebben er op deze manier nu 50.000 ‘Breezedates’ plaatsgevonden in vijftien Nederlandse steden, en werden de afgelopen maanden alleen datingapps Tinder en Bumble meer gedownload in Nederland.

Breeze is een datingapp die in januari 2020 gelanceerd is door ex-studenten aan de TU Delft. De app wil door middel van technologie menselijk contact stimuleren in plaats van vervangen. Marco van der Woude is een van de oprichters en is geboren en getogen op Curaçao. Na het afronden van zijn middelbare school aan Kolegio Alejandro Paula (KAP) verhuisde hij in 2013 naar Nederland en studeerde daar Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Hier ontmoette hij de andere oprichters.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.