Kampioenschap van start gegaan

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met een hommage aan Philip ’Lipo’ Elhage is vorige week het RBI 2022 honkbalkampioenschap begonnen.

rbi,,De onlangs overleden Elhage heeft een stevige fundering achtergelaten in de honkbalwereld en heel specifiek ook het RBI-initiatief, dat nu officieel ‘Lipo Elhage RBI Curaçao’ genoemd wordt”, aldus de organisatoren.
RBI staat voor ‘Reviving Baseball in Inner Cities’ en is een jeugdhonkbalprogramma dat wordt beheerd door Major League Baseball (MLB). Het initiatief is bedoeld om jongeren uit achtergestelde en diverse gemeenschappen de kans te geven om honkbal en softbal te spelen. Er is dus ook een Curaçaose tak van RBI.
Bij de opening van de RBI-week waren familieleden van Elhage aanwezig, evenals vertegenwoordigers van hoofdsponsor MCB en bestuursleden van de Curaçao Baseball Development Foundation (CBDF) en de Fundashon pa Nan die het kampioenschap organiseren. De vertegenwoordigers van de deelnemende teams waren er ook en kregen benodigd materiaal mee voor het toernooi. De eerste wedstrijd was tussen Sta. Rosa Indians en Sta. Maria/Firebirds Padres. De Indians wonnen met een score van 10-8. De regen heeft voor zaterdag roet in het eten gegooid en er kon maar één wedstrijd gespeeld worden tussen Groot Kwartier Astros en Marchena Braves, die eindigde met de score 3-0. Alle wedstrijden vinden plaats in het Tio Daou Ballpark.
www.rbicuracao.com


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.