Voor vernieuwing waterzuiveringsinstallaties

Van onze redactie
Willemstad - Het Land Curaçao ontvangt van de Europese Unie (EU) 18,6 miljoen euro; geld dat geïnvesteerd zal worden in de sector ‘Water Management & Sanitation’, wat inhoudt dat er gewerkt wordt aan nieuwe waterzuiveringsinstallaties en herstel van bestaande installaties.

Cur18mlnZo is gistermiddag door de regering bekendgemaakt. Het betreft een meerjarenproject over de periode 2021 tot 2027. Curaçao krijgt tevens de positie van ‘Regional Authorizing Officer’ (RAO) tot en met het jaar 2027. Premier Gilmar Pisas zal deze functie van RAO bekleden.
Curaçao is tijdens de ministeriële conferentie van de Landen en Gebieden Overzee (LGO), die op maandag 21 november plaatsvond, unaniem gekozen tot het nieuwe voorzittersland van het uitvoerende comité van de LGO. Deze functie zal Ann Groot-Philipps van het Curaçaohuis in Den Haag op zich nemen.
Gisteren vond de afsluiting plaats van het 19e jaarlijkse Forum van Overzeese Gebiedsdelen van de EU, georganiseerd door de Europese Commissie. Dit vond de afgelopen week plaats in Nouméa, hoofdstad van het overzeese Franse gebied Nieuw-Caledonië.
Op de laatste dag vond er een bijeenkomst plaats van Curaçao en de vijf overige Nederlandse LGO-(ei)landen met eurocommissaris Jutta Urpilainen van Internationale Partnerschappen.
Namens de Nederlandse staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties deed hier ook ambassadeur Ard van der Vorst (Nieuw-Zeeland) aan mee. Gevolmachtigde minister Carlson Manuel van Curaçao in Den Haag sprak namens premier Pisas dankwoorden uit.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).