Relaties met Bolivariaanse Republiek Venezuela ontkend

Van onze redactie
Willemstad - ,,Caribbean Petroleum Refinery (CPR) is de ‘preffered bidder’ en is nog in onderhandeling met de lokale autoriteiten over een huurovereenkomst voor de activiteiten van de raffinaderij op Curaçao.”

CPRcolonDat is de eerste zin van een persbericht, uitgegeven door CPR, in verband met de publicatie van Associated Press (AP). ,,Terwijl we verdergaan met de onderhandelingen, staat het ons niet vrij om details van dit proces te bespreken.”
Verder wijst CPR erop dat er momenteel een overeenkomst is waarbij CPR een deel van de tanks bij Bullenbaai huurt voor het bunkeren. Dit gebeurt ‘conform lokale en internationale wet- en regelgeving’.
CPR zegt kennis te hebben genomen van het artikel van AP en lokale media waarin wordt geïnsinueerd dat CPR een van de bedrijven is die de Venezolaanse regering helpen om de VS-sancties te omzeilen. ,,Deze informatie is onnauwkeurig, ongegrond en gebaseerd op onjuiste documentatie.”
CPR stelt in het communiqué zwart op wit dat er geen relaties zijn of zijn geweest en ook geen overeenkomsten ‘tussen onze organisatie en enige overheid of dochterondernemingen van de Bolivariaanse Republiek Venezuela’.
,,In de kern is CPR een bedrijf dat werkt volgens hoge ethische normen, conform alle wetten en verdragen die van kracht zijn op de oliemarkt.” De focus van het bedrijf ligt nu op het ondertekenen van een leasecontract met de lokale autoriteiten om de nodige stappen te zetten ‘zodat we binnenkort onze concrete plannen kunnen presenteren om Curaçao weer op de internationale kaart van olieraffinaderijen te zetten’.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.