Ontwikkelaar dreigt SEF met juridische stappen

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De deal van Schonck, Schul & Compagnie (SSC) uit Breda met Sint Elisabeth Foundation (SEF) is ‘nog helemaal niet van tafel wat SSC/Steenco betreft’.

sehosDat stelt Schonck, Schul & Compagnie in een verklaring aan het Antilliaans Dagblad na berichtgeving gisteren in deze krant. De verklaring is verstuurd door een advocaat van HBN Law & Tax op Curaçao. Dit laatste wijst erop dat SSC en SEF inmiddels in een juridische strijd zijn verwikkeld, nadat de stichting het contract heeft ontbonden.
In de verklaring wordt erop gewezen dat SSC en Steenco bv op 9 maart 2022 een overeenkomst hebben gesloten met Stichting Elisabeth Foundation (SEF) over de ontwikkeling van het Sehos-complex in Otrobanda.
,,SSC/Steenco en SEF hebben een overeenkomst gesloten met SEF, met toestemming van de rechter-commissaris en de bewindvoerder in de surseance van SEF voor de aankoop en ontwikkeling van het oude Sehos-complex”, aldus Schonck, Schul & Compagnie.
,,Kort daarna heeft SEF de samenwerking opgezegd en de overeenkomst met SSC en Steenco op ondeugdelijke gronden ontbonden, nadat Schonck, Schul & Compagnie meerdere malen opgeroepen heeft om tot nakoming en levering over te gaan.”
Wat SSC betreft kan, zolang er een overeenkomst bestaat tussen haar en SEF, ‘geen sprake zijn van ontwikkeling waarbij SSC en Steenco niet betrokken zijn’.
Deze krant berichtte gisteren dat de stichting de relatie met de ontwikkelaar in Breda heeft beëindigd. Dat is van de zijde van SEF na de publicatie niet ontkend. Het bestuur wil echter geen commentaar geven. De ontbinding van het contract kwam, naar verluidt, nadat SSC de surseancesituatie zou hebben gebruikt/misbruikt om het bestuur van de Curaçaose foundation onder druk te zetten door aanvullende eisen te stellen.
Schonck, Schul & Compagnie zegt nu ‘zich te beraden op het starten van een gerechtelijke procedure’ tot nakoming van de afspraken en/of vergoeding van de door SSC en Steenco geleden en nog te lijden schade.
,,Schonck, Schul & Compagnie betreurt de gang van zaken, aangezien zij nog steeds bereid is het oude hospitaal te ontwikkelen tot een aantrekkelijk woon- en hotelcomplex met behoud van het architectonische karakter van het gebouw, op basis van de bestaande afspraken met SEF.”
SSC leest de krant goed, want in de verklaring wordt verwezen naar twee publicaties: Het Antilliaans Dagblad van 2 augustus met de kop ‘Aandelen in ruil voor kwijtschelding’ (naar aanleiding van de gesprekken van SEF met de minister van Financiën) en ook van 18 augustus, waarin onder de kop ‘Nieuwe hoop voor Sint Elisabeth District’ wordt gemeld dat de samenwerking met SSC en Steenco is beëindigd en dat er een akkoord is bereikt met ondernemer Bas Filippini over een ‘gezamenlijke ontwikkeling’.
Het SEF-bestuur zegt desgevraagd ‘geen commentaar’ te kunnen geven omdat het contract is gebonden aan een non disclosure agreement, waardoor niets over de inhoud kan worden medegedeeld.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.