Van onze redactie
Willemstad - De Nationale Bibliotheek van Curaçao - Fundashon Biblioteka Nashonal Kòrsou Frank Martinus Arion (prof. dr. Frank Efraim Martinus) - is op de nieuwe, voorlopige locatie aan de Fokkerweg, door middel van een ‘soft launch’ opengegaan.

Bibliotheek2Het pand waar de openbare bibliotheek tot voor kort zat, destijds speciaal hiervoor gebouwd aan de rand van het Waaigat in de wijk Scharloo, verkeerde volgens het bestuur in erbarmelijke staat. Vooral als gevolg van achterstallig onderhoud. Wat er met dit markante gebouw gaat gebeuren, is vooralsnog niet bekend. Buurtbewoners in Scharloo vrezen nu al dat de zaak snel achteruitgaat en verloedert.
Het is ook afwachten wat de meer permanente oplossing gaat worden voor de huisvesting van de bibliotheek. Voorlopig zit de bibliotheek in commercieel vastgoed, waar maandelijks huur voor moet worden betaald.
De openingstijden zijn doordeweeks van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag gaat de bibliotheek een uur later open. Tot en met 30 september kunnen mensen gratis lid worden en kunnen boeken, die al lang weer ingeleverd hadden moeten zijn, zonder boete worden teruggebracht.
De huidige stichting bestaat sinds 1997. Voorzitter van het bestuur is volgens de Kamer van Koophandel Imro van Wilgen, terwijl Kenrick Martis secretaris is en Nadine van Delden commissaris. Het bevorderen van de toegankelijkheid tot de nationale, algemene, internationale informatie en te trachten deze informatie zoveel mogelijk op maat gesneden, naar de behoeften en de mogelijkheden van de verschillende doelgroepen aan te bieden, is een van de hoofddoelen.
Dat is ook het verzamelen, documenteren, conserveren en ter beschikking alsook ter inzage stellen van de nationale (gedrukte) collectie van gepubliceerde documenten aangaande het Land Curaçao in het bijzonder en in het algemeen andere landen, eilandgebieden en naties. En natuurlijk het bevorderen van het lezen en het creatief gebruikmaken van taal in haar algemeenheid en heel in het bijzonder de landstaal ‘Papiamentu’, alsmede het bevorderen van de culturele, educatieve, recreatieve en maatschappelijke vorming.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).