KLM stelt uit, TUI wijkt uit

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op luchthaven Hato vertrekken woensdag geen vluchten naar Nederland. Ook landen er geen toestellen die vanaf Schiphol zijn vertrokken. Dat heeft te maken met het feit dat Curaçao eerder dan verwacht overlast heeft van regen en wind.

hato2De vlucht van KLM, KL 735, die woensdag van Amsterdam naar Curaçao zou vliegen, zal donderdagochtend om 10.00 uur Nederlandse tijd vertrekken en zal dan om 12.30 uur lokale tijd op het eiland aankomen. Dat laat Dirk Buitelaar, country-manager Air France/KLM desgevraagd weten. Ook de vlucht Amsterdam-Aruba-Bonaire-Amsterdam is uitgesteld tot donderdag. Buitelaar: ,,Morgen (donderdag, red.) zijn er dus twee KLM-vluchten op Curaçao en ook twee op Aruba en Bonaire.”
TUI had, op basis van de voorspellingen van dinsdag, gedacht dat de vlucht vanaf Schiphol maar Curaçao en terug naar Amsterdam gewoon door kon gaan. Daarom is het toestel ook volgens schema vertrokken. Maar in verband met de laatste ontwikkelingen is het toestel, dat al onderweg was als vlucht QR351, uitgeweken naar Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. ,,Dat is besloten nadat bekend werd dat de storm eerder dan verwacht het eiland bereikt en gepaard gaat met hevige regenbuien”, zegt Rick van der Pluijm, hoofd TUI Dutch Caribbean & Suriname. ,,We kunnen de vertrekkende en aankomende reizigers niet op een veilige manier per bus vervoeren”, aldus Van der Pluijm. De TUI-reizigers die woensdag vanaf Curaçao zouden vertrekken met de OR352 zijn rond 13.00 uur per sms geïnformeerd. Van der Pluijm: ,,De vakantiegangers blijven voorlopig in hun accommodatie, de lokale reizigers is verzocht niet naar de luchthaven te komen en thuis te blijven. Ook is er een vlucht onderweg van Amsterdam, via Punta Cana naar Bonaire. Wij blijven de situatie nauwgezet volgen en passen de planning aan waar nodig.”
Ook gecancelled zijn de vluchten op woensdag vanaf Hato van American Airlines naar Miami (15.11 uur), van Surinam Airways naar Paramaribo en Georgetown (16.30 uur), en van Wingo (16.40) en Avianca (16.50 uur) naar Bogota. Vanaf 17.00 uur is er geen enkele vlucht meer.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.