Izzy 'takes it easy’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Arts en epidemioloog Izzy Gerstenbluth gaat dit jaar met pensioen. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is ‘de procedure gestart om de vacature in te vullen’. De werving van kandidaten gebeurt op Curaçao zelf, maar ook in Nederland.

gaat F00Izzy met pensioen 1Dat laat Sharlon Melfor, secretaris-generaal (SG) van het ministerie, aan het Antilliaans Dagblad weten. Melfor benadrukt dat het een open sollicitatieprocedure is. ,,We hebben niemand in gedachten”, antwoord hij desgevraagd. Verdere details kan de SG in verband met de privacy niet geven.

Izzy Gerstenbluth was de afgelopen jaren hét gezicht van het coronabeleid op Curaçao. ‘Dokter Izzy’, zoals hij onder de bevolking ook wel bekend staat, was tijdens de pieken van de crisis soms meerdere keren per week aanwezig bij persconferenties om geduldig uit te leggen wat de stand van zaken was en waarom bepaalde maatregelen nodig waren. Daarnaast gaf hij in meerdere talen uitleg over het coronavirus, de varianten en de ziekte Covid-19, onder andere in filmpjes op Facebook. Op 4 mei dit jaar werd aan Gerstenbluth de prestigieuze Cola Debrotprijs uitgereikt. Daarmee kreeg hij officieel erkenning voor de vele wetenschappelijke publicaties die op zijn naam staan, onder andere op het gebied van infectieziektes en chronische aandoeningen.

De afdeling Epidemiologie & Onderzoek moet dus op zoek naar een opvolger voor de oude rot in het vak. Uit de vacature blijkt dat geïnteresseerden tot en met 27 juni kunnen solliciteren. Geschikte kandidaten moeten in ieder geval de WO-studie geneeskunde hebben voltooid, aangevuld met een afgeronde opleiding epidemiologie en bij voorkeur vijf jaar ervaring hebben. ,,Als afdelingshoofd en arts-epidemioloog geef je inzicht in (de ontwikkelingen van) de gezondheidstoestand van de bevolking door het opzetten, coördineren, uitvoeren en (inhoudelijk) aansturen van wetenschappelijke onderzoeken”, aldus een van de taken die in de vacature-advertentie worden genoemd. Daarnaast is de opvolger van Izzy Gerstenbluth verantwoordelijk voor het ‘gevraagd en ongevraagd adviseren van het ambtelijk en politiek topmanagement’. Het gaat dan bijvoorbeeld over de ontwikkeling en uitvoering van beleid en maatregelen die genomen moeten worden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).