Dierenbescherming: Welzijn dieren staat voorop

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Wie een hond op straat laat en verzorgt, overtreedt de wet. Honden hebben meer nodig dan een bak eten. Het zijn sociale dieren die recht hebben op een thuis met een baasje dat van hen houdt en aandacht geeft.

DierenbeschermingDat schrijft de Stichting Dierenbescherming Curaçao in een persbericht. De stichting reageert op ‘de vele kritiek van onwetenden’ die zij de laatste tijd krijgt, vanwege het oppakken van straathonden. Dat gebeurt sinds een jaar op verzoek van toeristenbureau CTB. De enorme hoeveelheid honden die los op het eiland lopen, laten een slechte indruk achter bij toeristen. Onlangs kreeg de dierenbescherming eenzelfde verzoek van de directie van de luchthaven. ,,Onze hulp is gevraagd om honden bij de luchthaven weg te halen, omdat die overlast veroorzaken en zelfs passagiers aanvallen.” De medewerkers van de stichting doen wat ze kunnen, want de overlast heeft serieuze economische gevolgen voor het eiland. Maar de belangrijkste reden dat de dierenbescherming helpt het probleem van de straathonden aan te pakken, is het welzijn van huisdieren in het algemeen. Dat staat voorop. ,,Dat staat los van het feit dat met het houden en verzorgen van honden op straat ook nog eens de wet wordt overtreden.”
Veel van de kritiek komt van eigenaren van honden die op straat rondlopen. De stichting benadrukt dat de verzorging van huisdier verder gaat dan dagelijks wat voer geven. ,,Een dier heeft liefde nodig van een mens, een huis met een baasje dat hem aandacht geeft. Ons doel is dat begrip bij te brengen onder de bevolking en ervoor te zorgen dat de liefde voor huisdieren een gewoonte wordt.” De ‘kritiek van onwetenden’ op het van de straat halen van de honden door de dierenbescherming, belemmert de stichting haar doel te bereiken. ,,Dat mensen honden op straat houden, zorgt ervoor dat we dat we dat als normaal beschouwen. Een groot deel van de bevolking wordt elke dag meer en meer onverschillig voor het welzijn van een huisdier.” De stichting blijft streven naar een gemeenschap die huisdieren liefheeft en verzorgt. ,,Een samenleving zonder huisdieren die op straat leven.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).