Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De politie gaat meer patrouilleren bij de stadions en sportcomplexen, zowel buiten als binnen. Dit is op verzoek van Justitieminister Shalten Hato (MFK). De minister en de politie hebben hierover gesproken met de voetbalfederatie Federashon di Futbòl Kòrsou (FFK). Aanleiding voor de extra inzet is de moord woensdagavond op voetballer Sedwin Reigina.

F01Verscherpt politietoezichtDe FFK is heel blij met de snelle actie van de autoriteiten en de steun die ze krijgt na het fatale schietincident. De sportfederatie vindt de veiligheid van spelers, staf, personeel en publiek heel belangrijk.

Direct na het schietincident stelde Hato voor om met de politie en de sportfederatie te gaan zitten om te bespreken wat er kan worden gedaan om te zorgen dat sporten op een veilige manier kan gebeuren. Tijdens dat overleg dat donderdag plaatsvond, is een akkoord bereikt. De politie gaat vaker patrouilleren bij de stadions. Ook zal er extra toezicht binnen de stadions zijn. De minister merkt overigens op dat het veiligheidssysteem van FFK voldoet aan internationale richtlijnen van de Fifa en Concacaf.

Met dit akkoord kan het sporten in de stadions gewoon doorgaan en op een zo veilig mogelijke manier, stelt de FFK.

De schietpartij, waarbij Reigina dodelijk werd geraakt, vond woensdagavond rond 20.30 uur plaats bij het stadion Ergilio Hato. De voetballer bevond zich buiten het stadion toen hij vanuit een auto werd beschoten, met vermoedelijk een automatisch wapen. De politie trof meer dan dertig kogelhulzen op straat aan. Het slachtoffer was meer dan tien keer geraakt in de borst en buik. Hij is met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij enkele uren later overleed. Over een dader of aanleiding van de schietpartij is door de autoriteiten niets naar buiten gebracht.

Wel heeft de politie inmiddels de auto gevonden van waaruit werd geschoten. Het gaat om een gestolen Hyundai Tucson. De auto werd gevonden in de mondi in de buurt van Seru Fortuna, zo meldde de politie gisteren aan het einde van de middag.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.