Justitieminister bezoekt verschillende instellingen

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De nieuw aangetreden minister van Justitie, Shalten Hato (MFK), wil structurele problemen in de justitieketen aanpakken en is als eerste bij het Korps Politie Curaçao (KPC) geweest.

justitieDe bedoeling is om alle organisaties in de keten te bezoeken en een inventarisatie te maken van de problemen die er spelen. ,,Vóór zijn aanstelling als minister was Hato al op de hoogte van enkele zorgen binnen justitie. Daarom had hij op 29 maart een gesprek met het managementteam van het KPC. Niet alleen om kennis te maken, maar ook om op de hoogte gebracht te worden van de structuur van de organisatie en om de problemen aan te horen, zoals gebrek aan personeel en materiaal, financiële uitdagingen en de vele overtime-uren die gedraaid worden”, aldus een verslag vanuit het ministerie van Justitie over de eerste dagen van Hato als minister. De eerste kennismaking werd direct gevolgd door een nieuwe afspraak waarbij de minister ook in gesprek is gegaan met personeelsleden. Tijdens die tweede bijeenkomst is een update gegeven van het aantal overvallen, diefstallen, moorden en verkeersdoden. Daarbij is ook een verband gelegd met de effecten van de coronapandemie. De vervolgafspraak staat voor eind april gepland.
De minister heeft tot slot een rondleiding gehad en de gezamenlijke meldkamer bezichtigd. Hier komen zowel meldingen voor de politie als ambulance binnen. De bedoeling is dat hier in de toekomst de brandweer aan toegevoegd wordt.
Ook bij de brandweer is inmiddels een bezoek afgelegd. Daar is Hato ontvangen door brandweercommandant Elvin Regina en zijn staf. De minister is een presentatie gegeven over het project ‘Versteviging van de Brandweer Curaçao’. In dit project is aandacht voor de organisatie en functies, de nieuwe juridische positie, de scholing van personeel, wet- en regelgeving en een intern en extern communicatieplan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).