Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Belangrijkste doel van de reis naar Dubai en deelname aan de Expo 2020 Dubai is investeringsmogelijkheden vanuit de Arabische Emiraten op Curaçao te onderzoeken.

F01 Dubai investeerders aan trekken 1Volgens een bericht van de regering is het bij de Arabische Emiraten zo dat hoe groter de delegatie is, hoe hoger in rang het bezoek staat. ,,Daarom moest de premier er ook bij zijn en de delegatie leiden”, zo wordt zijn aanwezigheid en reis verklaard. ,,Er is een delegatie samengesteld van verschillende bedrijven die handel kunnen drijven met de Arabische Emiraten, maar die ook investeerders kunnen aantrekken. Er zijn circa 200 andere landen ook aanwezig op de Expo 2020 met hetzelfde doel”, aldus de regering. ,,Expo 2020 Dubai is de grootste expo in de wereld waar landen zich kunnen tonen met de beste aanbiedingen. Het thema is energie, water en voedsel, met visies op duurzame ontwikkeling, veilige voedselvoorziening en oplossingen voor conservering van natuur en milieu.

Bij aankomst is de delegatie ontvangen door de Nederlandse ambassadeur in de Verengde Arabische Emiraten, Lody Embrechts, die later bij de officiële kennismaking vergezeld werd door de Chef de Post, Douwe Buzeman. Pisas is bij de kennismaking vooral uitgelegd wat de ‘do’s and dont’s’ zijn in Dubai. Op de expo zijn vervolgens verschillende paviljoens bezocht zoals die van Nederland en Suriname. ’s Avonds ontvingen de ministers en Embrechts een uitnodiging voor de zogenoemde ‘High-level Sheik Horse Race Dubai World Cup 2022’. Hier konden de ministers netwerken en kennis maken met de leiders van Dubai. Zo sprak Pisas onder andere met Adel Ahmad Al Redha, de ‘Chief Operating Officer’ (COO) van Emirates Airline. Daarover is ook op de website emirates.com gepubliceerd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).