‘Eén kloppend hart in Otrobanda’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De besloten vennootschap Keizershof van Desiree den Dulk en Mo Sahib, heeft onlangs, samen met een partner, Teatro Luna Blou in Otrobanda gekocht van Norman de Palm. De jonge ondernemers werden in 2018 al eigenaar van het ernaast gelegen Keizershof-complex.

lunablouDe twee locaties worden nu nog met een muur van elkaar gescheiden. Maar Den Dulk en Sahib willen het hele gebied in zijn geheel ontwikkelen en samenbrengen tot ‘één kloppend hart’. De koopovereenkomst voor Luna Blou is getekend. Het wachten is alleen nog op het passeren van de akte door de notaris. Den Dulk en Sahib hebben een goed contact met theatermaker en schrijver Norman de Palm. ,,Een theaterman pur sang”, zegt Sahib in gesprek met het Antilliaans Dagblad. ,,Dat kunnen we niet evenaren, maar we gaan wel ons uiterste best doen.” Tijdens een informele bijeenkomst met zo’n dertig theatermakers en artiesten hebben de twee uit de doeken gedaan hoe zij de activiteiten willen voortzetten. De afgelopen twee jaar was Teatro Luna Blou grotendeels gesloten. De nieuwe eigenaren zullen ook ruimte geven aan commerciële evenementen. Het Luna Blou-pand is in goede staat, zegt Sahib. ,,De basis is heel goed. De techniek binnen gaan we moderniseren. Verder zijn er veel kleine dingen te doen, zoals het vervangen van lampen en controleren van stoelen.”
Mo Sahib en zijn Curaçaose vrouw Desiree den Dulk zijn sinds januari, na twee jaar, terug op het eiland. Niet alleen om de koop van Luna Blou rond te maken, maar ook om de renovatie van Keizershof in gang te zetten. De plannen zijn de afgelopen twee jaar verder uitgewerkt op papier, maar moeten worden aangepast nu het theater en omliggende terrein in het project is opgenomen. In Keizershof komen onder andere een boetiekhotel, restaurants en appartementen, maar ook een woning voor Mo en Desiree zelf. ,,Dat is onze droom, om hier te kunnen wonen”, zegt Sahib. ,,Op een mooie plek met voor ieder wat wils.” Want hier, op de hoek van de De Rouvilleweg en de Hoogstraat in Otrobanda, bruist het straks van de activiteiten. Hier kun je wat eten of drinken. Hier komen mensen voor een theatervoorstelling, om salsa of tango te dansen of voor een optreden van een bandje. ,,De locatie leent zich voor een brede programmering”, zegt Sahib. ,,Heel multifunctioneel.” Het project staat in de startblokken voor de renovatie. Maar wanneer het startschot wordt gegeven durft hij nog niet te zeggen. Keizershof bv werkt met lokale aannemers. ,,Als de werkzaamheden eenmaal beginnen, moet het in een jaar klaar zijn. Daar gaan we van uit.”
De twee ondernemers verdienen in Nederland hun brood met de organisatie van het Latin Village Festival. Dat kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Met de corona-overheidssteun, maar ook door creatief te zijn en af te slanken, heeft de onderneming de zware jaren van de pandemie overleefd. De festivalervaring komt goed van pas bij de plannen op Curaçao, bijvoorbeeld voor het idee om een van de gebouwen in te richten als muziekstudio. ,,We hebben veel connecties in de artiestenwereld”, zegt Sahib. ,,Artiesten zoeken elkaar op, niet om op het strand te liggen maar om samen muziek te maken in de studio. Die muzikanten logeren dan in Keizershof en dat zorgt voor een goede sfeer.”
Keizershof en Luna Blou zijn gekocht door de op Curaçao gevestigde onderneming van Den Dulk en Sahib: Keizershof bv. Daarvoor was nog wel een bezoekje nodig aan de vroegere eigenaar van het complex, Amsterdammer Tom Leeflang, die destijds dezelfde bedrijfsnaam voerde. Leeflang heeft zijn registratie bij de Kamer van Koophandel laten doorhalen, waardoor de nieuwe eigenaren het project onder Keizershof bv kunnen voeren. Bij de koop van Luna Blou is nog een derde partij, een vriend van Mo en Desiree, betrokken.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).