Giselle Mc William gekozen tot vicevoorzitter

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Nadat in november vorig jaar een nieuwe enquêtecommissie werd ingesteld voor het doen van onderzoek naar de besluitvorming, uitvoering en de controle van de bouw en transitie van het project Hospital Nobo Otrobanda (HNO), worden nu de volgende stappen gezet.

F00Enquetecom HNO verder DushiDe commissievergadering HNO vond gisteren plaats met op de agenda het kiezen van een vicevoorzitter en het voorbereiden van de taken. De vicevoorzitter is Giselle Mc William (MAN) geworden. De commissie heeft al een voorzitter in de persoon van Eduard Braam (MFK). De andere leden zijn Gwendell Mercelina (PNP), Ana-Maria Pauletta (PAR), Rennox Calmes (TPK), Michelangelo Martines (KEM), Statengriffier R. Trenidad en plaatsvervangend griffier G. Maduro.

Eerder schreef deze krant al dat op de Statenbegroting voor de parlementaire enquête een bedrag is uitgetrokken van 1 miljoen gulden. Dit bedrag is voor een groot deel vorig jaar ongebruikt gebleven en de overgebleven gelden zijn naar een andere bestemming gegaan. Braam legt tegenover deze krant uit dat verder besproken is hoe het onderzoek verder aangepakt wordt. Hij kan en mag daar niet veel over uitweiden want het gaat om een besloten vergadering. Maar, zo stelt hij: ,,Je kunt je voorstellen dat voor het onderzoek experts ingehuurd moeten worden zoals een financieel, juridisch en technisch expert. Ook moeten we het proces gaan beschrijven van wanneer we wat en hoe gaan aanpakken.” Het was de eerste vergadering na de instelling in november vorig jaar. De pandemie gooide vooral roet in het eten, maar de commissie is voornemens het onderzoek voortvarend aan te gaan pakken en daarom is de volgende vergadering alweer gepland voor 8 maart. ,,Daarvoor heeft iedereen huiswerk op gekregen”, zo vult Braam aan.

De Staten waren in april 2018 opgedragen een enquêtecommissie in te stellen. In maart 2019 werd besloten de enquête ook echt uit te gaan voeren. In december 2019 werd er een commissie ingesteld, maar deze hield op te bestaan vanwege de verkiezingen en nieuwe Statensamenstelling.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.