Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Twee mannen uit Curaçao zijn in Venezuela opgepakt. Zij zitten vast in het detentiecentrum van het hoofdkwartier van de Venezolaanse inlichtingendienst en worden verdacht van betrokkenheid bij mensenhandel. Dat melden verschillende Venezolaanse media.

F00Opgepakt VenezuelaSergei Paulus Pamphis Diomedes en Isidro Anacario werden begin december gearresteerd in de staat Falcón aan de noordkust van Venezuela, samen met Henry Jesús Gotopo López en Hender Jesús Gotopo Antequera. Dat gebeurde tijdens een reguliere controle van de nationale garde La Guardia Nacional Boliviana. De militairen vonden 157 paspoorten in een tas die het viertal bij zich had; 154 Venezolaanse en drie Peruviaans/Spaanse paspoorten.

De vier hebben volgens de officier van justitie banden met een georganiseerde misdaadbende. De bende rekruteert Venezolanen die worden misleid met het aanbod van een baan in de olie-industrie in het buitenland. Behalve voor illegale mensenhandel worden de mannen door het Openbaar Ministerie van Venezuela ook beschuldigd van betrokkenheid bij een criminele organisatie en het onrechtmatig toe-eigenen van functies.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).