Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De eerste zestigplussers op Curaçao hebben een boosterprik van het coronavaccin gekregen in de poli van voormalig ziekenhuis Sehos. Dit gebeurde gisteren. Deze groep komt als eerste in aanmerking om minimaal zes maanden na de laatste prik een extra dosis toegediend te krijgen en zo het afweersysteem een flinke oppepper te geven.

SehosSinds maandag 13 december kunnen mensen van zestig jaar en ouder zich registreren voor een boosterprik via de website www.bakuna.cw. Dat gebeurt met vaccins van BioNTech/Pfizer en alleen op dinsdag, donderdag en vrijdag. Want tegelijkertijd gaat de vaccinatiecampagne voor eerste en tweede prikken gewoon door. Die worden, ook in de poli van Sehos, toegediend op woensdag en zaterdag.
Alleen wie zestig jaar of ouder is en de tweede dosis van het coronavaccin, ook al is dat van een andere fabrikant dan Pfizer, minimaal zes maanden eerder heeft gekregen, komt in aanmerking voor een boostershot. Die periode van een half jaar geldt ook voor mensen die Covid-19 hebben gehad en maar één prik nodig hadden. Wie na de laatste vaccinatie een coronabesmetting opliep, moet rekenen vanaf het moment van de besmetting.
Het portaal www.bakuna.cw is 24 uur per dag geopend om een afspraak te maken. Wie op dit moment niet in aanmerking komt voor de boosterprik, krijgt daarvan direct een melding op de website. Dat kan dus te maken hebben met de leeftijd, of met de termijn die is verstreken nadat de laatste prik is gezet. Iemand die ervan overtuigd is aan alle criteria te voldoen en onterecht niet geaccepteerd te worden, kan terecht bij de helpdesk via nummer 9345. Dat nummer is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.
Vaccineren wordt wereldwijd gezien als de manier om de coronapandemie onder de duim te krijgen. Minimaal twee weken na de tweede dosis met het coronavaccin zijn mensen maximaal beschermd. De kans dat zij ernstig ziek worden na een besmetting met het virus is heel klein, evenals een opname in het ziekenhuis. Gistermiddag omstreeks 13.30 uur stond de teller wat betreft vaccineren op Curaçao op 103.450 eerste prikken en 95.944 tweede prikken.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.