Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ongeveer dertig studenten en hun begeleiders van de Haagse Hogeschool hebben een presentatie gekregen van het secretariaat van de Sociaal-Economische Raad (SER) in de Nationale Bibliotheek van Curaçao.

hhserDe derdejaars hbo-studenten volgen de studies bestuurskunde, rechten, integrale veiligheidskunde en bedrijfskunde, en hebben als bijvak ‘Koninkrijkszaken’ gekozen. Hiermee doen zij kennis op over het Caribisch gebied vanuit verschillende vakgebieden zoals staatsrecht, overheidsfinanciën, media en framing. ,,Zij hebben zelfs een aantal lessen Papiaments gevolgd”, aldus de SER.
Het instituut vervolgt: ,,In het kader van het bijvak ‘Koninkrijkszaken’ bezoeken de studenten dit jaar voor het eerst Curaçao, zodat zij het land ‘real life’ kunnen ervaren. Behalve bezoeken aan onder meer de Staten, de ombudsman, de Vertegenwoordiging van Nederland, het Rode Kruis en Community Development Otrobanda wilden de studenten graag ook expliciet een bezoek brengen aan de SER, om te vernemen wat deze instantie op Curaçao doet, op welke gebieden geadviseerd wordt en met welke hedendaagse maatschappelijke kwesties de SER zich bezighoudt.”
De studenten zijn uitgebreid geïnformeerd over de werkzaamheden van de SER en de plaats die de SER inneemt binnen het Land Curaçao en het Koninkrijk. Ook was er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen. Een deel van de studenten is op zoek naar een stage op Curaçao, van wie enkelen wellicht bij de SER. Zij kregen de gelegenheid om op een later moment het kantoor van de SER te bezoeken en individueel nader kennis te maken. Ook hebben zij na afloop van de presentatie tijdens de lunch kennis kunnen maken met de drie stagiairs die momenteel bij de instelling stage lopen en informatie kunnen uitwisselen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.