Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vertegenwoordigers van UniOil Corporation.LLC. dochteronderneming van Santa Fe Global op Curaçao stellen in een persbericht ‘verheugd te zijn dat het Kabinet-Pisas actie heeft ondernomen om de raffinaderij te redden’. ,,UniOil Corporation.LLC. dochteronderneming van Santa Fe Global is altijd geïnteresseerd geweest in de energiesector, de raffinaderij en het verwerken van olie.

Isla Raffinaderij Dushi 1Die interesse is in het verleden ook getoond aan Refineria di Kòrsou (RdK). Jammer genoeg was er in die periode geen aandacht voor ons. Daarom zijn we nu blij met de opstelling van de huidige regering dat er geen exclusiviteit meer is voor één partij.”
Het bedrijf zegt internationale ervaring te hebben en wil de regering laten zien dat een andere benadering voor de energie- en raffinagesector op het eiland mogelijk is.
Het persbericht van UniOil is gestuurd door Marwin Cicilia en Hugo Ostos.
In het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) staat dat de besloten vennootschap UniOil Corporation is opgericht op 16 maart 2007. Bij de bedrijfsomschrijving staat: ,,Het optreden als bemiddelaar, tussenpersoon, doorverkoper en leverancier bij de handel in aardolie en olieproducten; Het importeren, exporteren, bewerken, verwerken, verpakken en transporteren van aardolie en olieproducten; Het kopen, verkopen, certificeren van en bemiddelen in aandelen met betrekking tot aardolie en olieproducten; het deelnemen in en het (doen) exploiteren van gasoline- en servicestations buiten de Nederlandse Antillen en het deelnemen in andere vennootschappen en ondernemingen met een soortgelijk of aanverwant doel.”
De bestuurders zijn de in Venezuela geboren Jose Gregorio Ostos Betancourt (56) en de in Bolivia geboren Ricardo Adrian Sarmiento Del Moral (61) die de Venezolaanse nationaliteit heeft.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.