Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het mangrovepark tegenover het Curaçao Medical Center (CMC) heeft de aandacht van de ministers die er onlangs een bezichtiging hadden.

mangrove5Het persbericht is enthousiast: ,,Het is een mooi project tussen het komende Courtyard by Marriott Hotel en Hotel Corendon. Er is een opening naar zee gemaakt zodat er schoon water circuleert. Er wordt geen vervuild water meer in het park geloosd, hoewel onbekenden er wel troep in hebben gegooid. Er is een boardwalk en de bezoekers kunnen genieten van de mooie flora en fauna in dit geweldige park waar ook een uitkijktoren gebouwd is.” Aangegeven wordt dat als het park klaar is, biologisch onderzoekscentrum Carmabi het park zal beheren en onderhouden. Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Charles Cooper (MFK) belooft er zijn schouders onder te zetten. Zijn voorganger Zita Jesus-Leito (PAR) legt uit dat de bouwwerkzaamheden in principe afgerond zijn. Wel wordt er nog gewerkt aan de gemaal bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Er worden nu vandaaruit tot en met Klein Hofje grote buizen aangelegd, waar straks alle riolering van Otrobanda doorheen moet. Zij legt uit: ,,Voorheen, als het gemaal niet werkte, kwam de riolering uit in de mangroven. Nu is er een dam gebouwd. Mocht het gemaal kapot zijn, dan wordt het vervuilde water opgevangen en weggezogen. Maar de nieuwe buizen zullen nu snel gelegd zijn en dan is er geen gevaar meer.”
De volgende stap is volgens het huidige PAR-Statenlid dat er een beheerovereenkomst getekend wordt met Carmabi. ,,Er zou een ‘visitors center’ gebouwd worden, maar daar is op dit moment geen geld voor. Er is een alternatief voorstel ingediend om te beginnen met kantoorcontainers, zodat Carmabi van start kan gaan en het park officieel kan openen. Ook kan er een container komen met kajaks zodat toeristen en bezoekers een vaartochtje kunnen maken. Met de kaartverkoop kan Carmabi het park schoonhouden en onderhouden. Het instituut zal ook zorgen voor de informatieborden die nu nog missen”, aldus de ex-minister.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.