CPA: Curaçao is een betrouwbare partner gebleken

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao Ports Authority (CPA) is ‘voorzichtig optimistisch’ over het cruisetoerisme en ziet in elk geval voor de maanden november en december een verdriedubbeling van het aantal cruiseschipbezoeken en een meer dan verdubbeling van het aantal passagiers.

F01 CruisetoerismeOp vragen van deze krant antwoordt CPA-woordvoerder Sau Brigdewater dat er in oktober tien keer cruiseschepen de Curaçaose haven en megapieren zullen aandoen. Voor november wordt verwacht dat 37 keer een cruiseschip zal aanmeren en december zal ongeveer gelijk zijn.
Aangezien ongeveer veertig procent van de capaciteit nu bezet wordt op de schepen in verband met corona, zullen in oktober 17.000 cruisetoeristen Curaçao aandoen. In november en december worden per maand 40.000 bezoekers verwacht, een meer dan verdubbeling dus van het aantal passagiers.
Het eerste cruiseschip dat het eiland aandeed, na de Covid-19-pandemie was een schip van Celebrity Cruises op 10 juni van dit jaar. Vanaf toen tot en met nu is 31 keer een schip aangemeerd met in totaal 35.000 passagiers. ,,De bezettingsgraad lag tot nu toe onder de veertig procent. Normaal gesproken is de bezetting 92 procent”, zo licht Bridgewater nader toe. Tot nu toe zijn het schepen van vier cruisemaatschappijen geweest die aanmeerden op Curaçao te weten Royal Caribbean International, Carnival Cruises, Celebrity Cruises en Windstar Cruises.
De CPA-woordvoerder geeft wel aan dat tijdens de coronapandemie ook cruiseschepen op het eiland waren voor ligging (‘lay-up’) en service. ,,Meer dan honderd schepen werden op Curaçao bediend en er zijn circa 5.000 bemanningsleden gewisseld en gerepatrieerd via het eiland”, zo voegt de voorlichter eraan toe.
Over de toeristische activiteiten die nu ondernomen kunnen worden legt Bridgewater uit dat gevaccineerde toeristen zich vrij kunnen bewegen op het eiland en tours kunnen nemen. Als er niet-gevaccineerde kinderen onder twaalf jaar bij zijn, kunnen zij alleen in een bubble-tour mee, georganiseerd via de cruisemaatschappij, dat wil zeggen met de eigen familie. Bridgtewater: ,,Vanwege de strenge protocollen die al in een vroeg stadium in samenspraak met de maatschappijen zijn gemaakt, is Curaçao al snel uitgekozen als bestemming. En CPA is nog steeds in nauw contact met de cruiselijnen over de omstandigheden rondom corona. Er is vertrouwen in Curaçao waardoor de schepen ook weer terugkomen voor service.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.