Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Softbalpionier Claudomiro Clovis Lodewijks (91) is vrijdag begraven. De drukbezochte afscheidsceremonie vond plaats in het Rif stadion.

F06 SP Begrafenis Clovis LodewijksVerschillende bewindslieden toonden hun laatste eerbetoon aan Lodewijks, waaronder minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas. Lodewijks speelde een grote rol in de ontwikkeling en groei van softbal in het Caribisch gebied en de hele wereld. Hij was wereldwijd vooral bekend als de langdurige vice-voorzitter van de International Softball Federation (ISF), zo meldt de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB).
Vanwege zijn inzet voor de sport in het Caribisch gebied werd hij in 1973 al verkozen tot vicevoorzitter voor Latijns-Amerika en na zijn toetreden tot de ISF Hall of Fame in 1983 (hij was een van de drie allereerste leden van deze Hall of Fame) werd hij de eerste vicevoorzitter van de ISF. Deze positie bekleedde Lodewijks tot aan zijn pensioen.
Voordat hij bij de ISF aan de slag ging, was Lodewijks jarenlang de penningmeester en zelfs voorzitter van de Concacas, de Centraal Amerika en Caribische Softbalbond en was hij ook nog eens voorzitter van de Pan American Softball Federation (Comnpasa). Op Curaçao was Lodewijks bovendien de medeoprichter van de nationale sportbond, waarvan hij later ook voorzitter werd. Tussen 1973 en 1980 was hij de secretaris-generaal van het Olympisch Comité van de toenmalige Nederlandse Antillen en uiteraard was hij ook nog ruim dertig jaar lang voorzitter van de Softbalbond van de Nederlandse Antillen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).