Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tropische storm Grace trekt door het Caribisch gebied maar vormt geen bedreiging voor Aruba, Bonaire en Curaçao. De storm volgt grotendeels dezelfde route als Fred, via Haïti en Cuba, richting Florida.

graceGrace kwam zaterdag het Caribisch gebied binnen en trok in west-noordwestelijke richting over Puerto Rico op weg naar de Dominicaanse Republiek en Haïti. Voor Haïti, dat zaterdag ook al werd getroffen door een enorme aardebeving van 7.2 op de schaal van Richter, werd een ‘Tropical Storm Warning’ afgekondigd.

De Curaçaose meteorologische dienst liet in het weerbericht van vanochtend weten dat Grace volgens de projecties ‘op een veilige afstand van de ABC-eilanden’ in westelijke richting door het Caribisch gebied trekt. Net als vandaag is er ook morgen weinig wind, waardoor het buiten extra warm aanvoelt. De meteo verwacht dat het dinsdag in de loop van de dag wat harder gaat waaien en dat de windkracht dan weer normaal is voor het seizoen.

Een Amerikaanse meteoroloog op KHOU 11 zei gisterochtend dat Grace, die dan nog maar net een tropische storm is met windsnelheden rond de veertig ‘miles per hour’ (MpH), eenzelfde weg lijkt te volgen als haar voorganger vorige week. Fred zwakte af tot een tropische depressie, maar heeft zich in de Golf van Mexico opnieuw ontwikkeld tot een tropische storm. Fred bevond zich vandaag ten westen van Florida.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).