Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De voorbereidingen voor Velas Latinoamérica Curaçao zijn alweer in volle gang. De Curaçao Sail Foundation (CSF), voorgezeten door Lucky Ezechiëls, en haar team aan medewerkers, zijn hard aan het werk om van de komende editie net zo’n succes te maken als in 2018.

velasNog altijd wordt in superlatieven gesproken als men spreekt over de Velas Latinoamérica Curaçao 2018. Destijds lagen aan beide kanten van de Annabaai de tallships, die horden mensen naar Punda en Otrobanda trokken, afgemeerd. Ook de bezoekende schepen en fregatten hebben hun bezoek aan Curaçao aangegeven als een van de hoogtepunten van het festijn waar zij drie jaar geleden deel van uitmaakten. Daarom werden na afloop van het spektakel al meteen afspraken gemaakt om het evenement in 2022 nogmaals te organiseren. Diverse schepen hebben hun voornemen bevestigd om volgend jaar van de partij te zijn. Helaas moet het Chileense schip Esmeralda verstek laten gaan, omdat het in die periode uit de vaart is voor een grote onderhoudsbeurt. Behalve de deelnemers van drie jaar geleden, zijn ook andere schepen aangeschreven om te zien of zij in diezelfde periode aanwezig kunnen zijn om het maritieme festijn op te luisteren. In dit stadium is het volgens de organisatie echter nog prematuur om al met een lijst van deelnemende schepen op de proppen te komen.
De stichting is ook in nauw contact gebleven met de lokale instanties, zoals de Havenautoriteiten, de Koninklijke Marine, de sponsoren en het leger van vrijwilligers die ervoor moeten zorgen dat de zaak in goede banen wordt geleid. De organisatie gaat ervanuit dat Covid-19 tegen die tijd nog niet van het toneel is verdwenen, waardoor het komend jaar een extra uitdaging zal zijn voor de organisatie. Hoewel CSF een stichting zonder winstoogmerk is, zijn aan de organisatie van Velas Latinoamérica Curaçao 2022 wel de nodige kosten verbonden. Het kernteam van CSF zal in de komende tijd dan ook weer voormalige sponsoren benaderen, evenals nieuwe aanboren om de financiering van het volksfeest te kunnen realiseren. Velas Latinoamérica Curaçao vindt plaats van 7 tot 12 juni 2022.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).