Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Odyssey of the Seas is het nieuwste schip van Royal Caribbean. Het werd vorig jaar opgeleverd en vaart nu voor het eerst met cruisepassagiers aan boord.

odyssey1Het schip vertrok afgelopen zaterdag vanuit de haven van Fort Lauderdale, bracht twee dagen door op zee, bezocht dinsdag Aruba en meerde gisterochtend om 7.00 uur aan bij de Megapier Tula op Curaçao. Na nog twee dagen op zee, keert het schip op 8 augustus terug naar Fort Lauderdale.
Zoals steeds het geval is bij een ‘maiden call’ (de eerste keer dat een cruiseschip Curaçao bezoekt) wisselen de kapitein en de andere afgevaardigden van het schip een plaquette uit tijdens een inaugurele ceremonie. Deze heeft gisteren plaatsgevonden samen met minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), directeur van Curaçao Ports Authority Humberto de Castro, scheepsagent Maduro Shipping vertegenwoordigd door directeur Albert Elens en de directeur van de Curaçao Tourist Board Paul Pennicook.
De Odyssey of the Seas heeft 1.414 cruisepassagiers en 1.427 bemanningsleden aan boord. Het schip heeft een totaalgewicht van 168.666 ton, is 348 meter lang en behoort tot de Quantrum Ultra-klasse. Sinds de bouw van de Megapier Tula in 2017 is dit de eerste keer dat een cruiseschip van dit enorme formaat er aanmeert. De pier is specifiek gebouwd om schepen van deze grootte te accommoderen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).