Van onze correspondent
Schiphol - Voor reizigers die met KLM van Nederland naar Curaçao of Sint Maarten vliegen wordt het gemakkelijker om er zeker van te zijn dat ze alle benodigde documenten hebben in verband met de coronamaatregelen.

passagiers schipholDit kan voortaan vanuit huis worden gedaan, dus voor vertrek naar Schiphol. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl. Bezitters van een ticket krijgen vooraf van KLM de uitnodiging om de documenten te uploaden via [email protected] Dat kan tot vijf uur voor vertrek en dan zijn de meeste reizigers nog thuis of op hun verblijfplaats. KLM checkt vervolgens of alles in orde is en laat dat binnen een uur weten.

,,Reizen is op dit moment ingewikkeld, doordat landen verschillende inreisvoorwaarden stellen, die ook nog eens snel kunnen wijzigen. Voor KLM is het belangrijk om onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen”, zegt Boet Kreiken van Customer Experience. ,,Deze innovatieve service maakt dat KLM-klanten met een gerust gevoel naar de luchthaven kunnen gaan, omdat zij zeker weten dat ze de benodigde coronareisdocumenten op orde hebben.”

In principe kan de reiziger na het online akkoord van KLM zonder zorgen hun instapkaart ophalen, de bagage inchecken en met alleen hun paspoort door de controle gaan. Toch raadt KLM aan voor de zekerheid ook de papieren exemplaren mee te nemen. Dit omdat ze vaak ook bij aankomst getoond moeten worden.

Naast Curaçao en Sint Maarten werkt de service ook voor vluchten naar Dubai, Lima en Istanbul. KLM verwacht binnenkort meer bestemmingen toe te voegen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).