Van onze redactie
Willemstad - Curaçao is een recycling center rijker. Bij supermarkt Esperamos aan de Jan Noorduynweg kan iedereen vanaf nu gratis plastic flessen, bakjes, doppen en aluminium blikjes deponeren.

recyclingHet plastic afval wordt gerecycled en kan daarna verwerkt worden tot een nieuw product.
De inzamelingscontainer is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Curaçao Beverage Bottling Company (Coca-Cola) en Esperamos Supermarket. Deze twee bedrijven hebben de handen ineengeslagen om bij te dragen aan het schoonhouden van het eiland en mee te helpen om de bewustwording te creëren bij de consument dat elke plastic fles en elk aluminium blikje gerecycled kan worden.
,,Bij Coca-Cola vinden wij belangrijk om mensen bewust te maken van het belang van recycling en hoe óók een lege fles, blikje of dop waarde heeft. Al onze lokaal geproduceerde flessen zijn al van 50 procent gerecycled materiaal gemaakt. Nu wordt het tijd om het de consumenten nóg gemakkelijker te maken om te gaan recyclen”, aldus marketingmanager Myrthe George-Verhulst.

Marjolein Verlinden, marketingmanager van Esperamos, is ook enthousiast. ,,Esperamos heeft zijn blik gericht op de toekomst. Bijvoorbeeld in het gebruik van groene energie opgewekt met eigen zonnepanelen, het eerste zakelijke EV-oplaadpunt op het eiland (D-Point) en nu ook het eerste recycling center in Santa Maria”, zegt ze.
Bij het recycling center kunnen consumenten plastic flessen van het type plastic nummer één (PET) deponeren, aluminium blikjes en plastic type nummer twee (HDPE). Van type nummer twee (HDPE) zijn plastic doppen gemaakt; ook schoonmaakartikelen en plastic melkpakken zijn vaak gemaakt van dit materiaal.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).