Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Rode Kruis heeft de coördinatie van de voedselhulp (een warme maaltijd of een voedselpakket), de levering van hygiëneproducten en de tweewekelijkse storting op een sociale kaart om de kosten te dekken vanaf deze week gestopt. Alle betrokkenen zijn hierover bericht.
kruisDat wordt bekendgemaakt door de Curaçaose tak van de wereldwijde organisatie die vorig jaar door Nederland was ingeschakeld om met Nederlandse gelden voedselhulp te bieden aan personen die als gevolg van de coronapandemie zonder inkomen of in de problemen kwamen te zitten.
,,De overheid van Curaçao is van plan zelf voedselhulp te coördineren. Het Rode Kruis gaat zich nu focussen op andere nodige hulp, zoals het vaccineren van de bevolking”, zo wordt uitgelegd. ,,De Nederlandse en Curaçaose overheid zijn in onderlinge afstemming over de voortzetting van het programma door het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). Wie nog een kaart voor levensmiddelen nodig heeft, zal nader bericht ontvangen voor registratie.”
En omdat het Rode Kruis Curaçao geen persoonlijke gegevens mag delen, worden de mensen die nog hulp nodig hebben aangespoord om zelf te zorgen voor nieuwe registratie bij SOAW.
De inspanning van de Rode Kruis-vrijwilligers om de hulp die aan zovelen is geboden te organiseren, had resultaat, zo maakt het instituut te balans op. ,,Er zijn telkens 250 pakketten per week afgeleverd. In de periode van maart 2020 tot februari 2021 zijn er in totaal 136.350 warme maaltijden verstrekt. Het ‘e-Karchi’ was een uitkomst voor 11.870 gezinnen van minstens drie personen.”
De Covid-19-pandemie heeft de lokale sociale situatie verergerd, zo constateert het Rode Kruis Curaçao die al vóór de Covid-19-pandemie hulp bood aan behoeftigen in de samenleving. Rode Kruis: ,,Daarom was het makkelijk om de hulpverlening te verruimen om de grotere benodigde hulp in dit kader te coördineren. Dankzij de vrijwilligers van het Rode Kruis Curaçao kon een grote actie als deze worden opgezet. Er werd zeven dagen per week gewerkt, om te garanderen dat de meest kwetsbaren konden overleven. Alle partners worden bedankt, die op een geweldige manier hebben meegeholpen om zoveel mogelijk gevallen af te handelen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).