Charles Cooper na overleg met Knops: Er is een opening

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Kruimels zullen Curaçao niet uit de economische malaise halen waar het zich momenteel in bevindt. Om dat voor elkaar te krijgen zijn grote bedragen nodig; geen miljoenen, maar miljarden.
cooperDat zei Charles Cooper, nummer twee op de lijst van MFK, afgelopen donderdagmiddag na het tweede digitale gesprek met staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Tijdens het onderhoud hebben vertegenwoordigers van MFK - de grote winnaar van de afgelopen Statenverkiezingen - en PNP - die samen met MFK voornemens is een nieuwe regering te vormen - voor de tweede keer in korte tijd gesproken met Knops over het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho) en het Landspakket. MFK heeft eerder hun standpunt over het Coho duidelijk gemaakt: Curaçao en Nederland moeten terug naar de onderhandelingstafel.
Cooper sprak donderdag over een positief gesprek en had het zelfs over ‘een opening’. ,,Beide kanten hebben hun standpunt naar voren gebracht en over twee of drie weken spreken we elkaar weer. We hebben aan Knops uitgelegd dat MFK en PNP nu werken aan een regeerakkoord en daar had hij alle begrip voor. Belangrijk is nu dat we met elkaar in gesprek zijn en dat Knops openstaat voor nieuwe ideeën. Dat is voor ons een goed begin”, aldus Cooper, die van 2010 tot 2012 minister was van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. Zijn naam wordt nu ook weer genoemd voor dezelfde post in het aankomende kabinet.
Een van de punten die donderdag tijdens het gesprek met Knops door Cooper werd aangekaart, is het bedrag dat Curaçao zou moeten lenen om de economie weer draaiende te krijgen. ,,Als je een turnaround, ofwel een jumpstart wil voor je economie, dan kun je niet praten over bedragen als 72 miljoen. Dan heb je voor de komende vijf jaar een financiering van veel grotere bedragen nodig. Nee, geen miljoenen, maar miljarden. Dat maakt dan deel uit van de hervorming die je moet gaan doorvoeren. Daar zijn namelijk enorme bedragen voor nodig. Kruimels zullen ons niet uit deze economische malaise halen.”
Cooper was te spreken over de ‘goede medewerking en samenwerking’ die MFK en PNP hebben gekregen van het huidige demissionaire kabinet-Rhuggenaath. ,,Zij hebben ons alle nodige informatie gegeven over het Coho en het Landspakket. We hebben goed contact met elkaar.”
En over de gesprekken die nog met Nederland moeten plaatsvinden, zegt Cooper vol overtuiging: ,,Ik weet zeker dat we elkaar zullen vinden.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.