‘Open voor groepen acht en examenklassen’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vanaf dinsdag kunnen de leerlingen van groep acht in het funderend onderwijs en van de examenklassen in het voortgezet onderwijs weer plaatsnemen in de schoolbanken. Voor alle andere leerlingen blijft de schooldeur gesloten.

scholenDe bedoeling is dat de scholen vanaf 28 april weer opengaan voor alle leerlingen. Dat heeft demissionair minister Steven Croes van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) gisteren bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Maandag krijgen schooldirecties en leerkrachten de tijd om zich voor te bereiden op de komst van een klein deel van de leerlingen. Croes zegt dat dit besloten is in nauw overleg met alle betrokkenen. Wat onder andere heeft meegewogen is dat scholen geen bron van infectie zijn, dat moet worden voorkomen dat leerlingen nog meer achterstand oplopen, dat onderwijs een grondrecht is en de sociale gevolgen van het thuisblijven van de kinderen.
De komende twee weken gaan dus alleen de leerlingen uit groep van het funderend onderwijs en de middelbare scholieren uit de examenklassen weer naar school. De lessen zijn tot uiterlijk 13.15 uur. Vooralsnog gaan de eindtoets in het funderend onderwijs en de landelijke examens gewoon door. Alle andere leerlingen in het funderend, voortgezet en speciaal onderwijs volgen de lessen virtueel vanaf hun computer of krijgen lesmateriaal.

Docenten die niet aan groepen acht en examenklassen lesgeven, mogen toch naar het schoolgebouw komen om daar, op individuele basis, lessen voor te bereiden of digitaal onderwijs te geven. Zij moeten een bewijs laten zien waaruit blijkt dat zij om die reden op de weg mogen zijn op de route thuis-school-thuis.
Voor ouders van leerlingen die naar school moeten of naar de opvang wordt een uitzondering gemaakt op de geldende plachi di dia, mits zij tijdens een controle kunnen aantonen om welke reden zij op de weg zijn. Het naar school of de opvang brengen van de kinderen en weer ophalen is gebonden aan specifieke uren en mag alleen tussen 4.30 en 8.00 uur en tussen 12.00 en 14.00 uur.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.