‘Ban Vota’, zo heet deze speciale editie van het Antilliaans Dagblad in verband met de Statenverkiezingen komende vrijdag 19 maart. 

Ban Vota 2‘Bai Vota’ was wellicht beter geweest. ‘Ga stemmen’, want er staat in verkiezingsjaar 2021 heel wat op het spel. Natuurlijk zijn álle verkiezingen belangrijk, maar dit keer misschien nog wel meer dan eerder en wie weet ooit. Curaçao zit, evenals de rest van de wereld, middenin een crisis van - zo zeggen alle deskundigen - ‘ongekende omvang’. Dat vereist (extra) goed leiderschap en (extra) goed stuurmanschap. Om het eiland uit deze uiterst moeilijke situatie te manoeuvreren en de burgers weer perspectief te bieden. Maar óók eerlijkheid en integriteit. Eerlijk in de zin van transparant/controleerbaar beleid en realiteitszin. En integer bestuur, dat écht het Land en de burgers vooropstelt en iedere gemeenschapsgulden tot op de cent deugdelijk besteedt en ook verantwoordt. De economische, financiële en de sociaalmaatschappelijke situatie is zodanig dat het autonome Curaçao dit jaar en ook de komende jaren er op eigen kracht en alleen niet komt. De band die het eiland van oudsher heeft met het Koninkrijk, biedt alle ingezetenen een (extra) waarborg. Voor zaken als veiligheid en rechtszekerheid. Daaronder valt ook het ‘heilige recht’ om te mogen en te kunnen stemmen. Bai Vota! Ook die ene stem maakt het verschil.

De bijlage is gratis te downloaden


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).