Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In wat op een laatste poging lijkt om lokaal een oplossing te zoeken voor de impasse in de Staten, heeft Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta (PAR) gisteren een Statendebat ingepland voor vandaag.

parlement staten curacaoHet debat staat gepland om 10.00 uur en heeft wederom als agendapunten de behandeling van documenten die zijn binnengekomen - de geloofsbrieven dus van aankomend Statenlid Emmilou Capriles - en de Landsverordening dierenwelzijn, een initiatief van de MAN.

Pauletta was gisteren zelf niet bereikbaar voor commentaar, maar desgevraagd liet premier Eugene Rhuggenaath tegenover deze krant weten dat er gisteren nog geen nieuws was voor wat betreft de Algemene Maatregel van Rijksbestuur (AMvRB) die de weg vrijmaakt om Capriles als lid van de Staten te beëdigen. Over de oproep voor het Statendebat van vandaag zegt de Curaçaose minister-president dat hij denkt dat het ‘een laatste poging betreft voor een lokale oplossing voor de AMvRB’. ,,Als dat zo is, juich ik dat uiteraard toe omdat een lokale oplossing in de Staten altijd mijn voorkeur had”, aldus Rhuggenaath.

De AMvRB moet door de Rijksministerraad in Den Haag worden vastgelegd in een Koninklijk Besluit en voorafgaande aan publicatie voor advies worden voorgelegd aan de Raad van State van het Koninkrijk. Wat de status van de instructie aan de gouverneur is, is nog onbekend. Tot en met gisteren was er in ieder geval nog geen update.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).