Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Sandals, de nieuwe eigenaar van Santa Barbara Resort, zegt naar verwachting in het eerste jaar meer dan 40 miljoen dollar te investeren ‘met alle positieve gevolgen van dien voor de economie en de werkgelegenheid’.

sansalsGesproken wordt over, alles bij elkaar, ruim 1.200 banen. Gisteren was de officiële bekendmaking van de overname door Sandals Resorts International (SRI), naar eigen zeggen ‘koploper onder de all-inclusive hotelketens wereldwijd’. Onlangs werd de overeenkomst al getekend. Sandals Curaçao wordt het zestiende luxe resort in de SRI-keten. En daarmee het tiende Caribische eiland waar de van oorsprong Jamaicaanse keten actief is.

Oprichter en voorzitter van SRI, Gordon ‘Butch’ Stewart zegt, samen met zijn zoon vicevoorzitter Adam Stewart: ,,Het was een bijzonder genoegen om met de Curaçaose overheid en de familie Smeets te werken aan deze spannende onderneming. Wij uiten onze grootste dank aan Roald Smeets, die van doorslaggevende waarde was voor dit proces.”
Roald Smeets, directeur van Santa Barbara Beach & Golf Resort, verklaart op zijn beurt: ,,Dit is een unieke kans om een wereldwijd erkende hotelexploitant, eigenaar en investeerder binnen te halen. Een ongekende zegen voor de Curaçaose toerisme-industrie en lokale economie.” Zo is SRI volgens Smeets in staat meer Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen ertoe te brengen om Curaçao in hun reguliere vluchtschema op te nemen.

Sandals Curaçao beschikt over 350 luxe kamers en suites maar heeft voor de ruim 3.000 hectare nu al plannen voor verdere uitbreiding de komende jaren. Eerst volgt in 2021 een renovatie naar Sandals-normen. Stewart: ,,Elke keer dat wij uitbreiden, brengen wij het volle potentieel van onze 40 jaar aan ervaring in de hotelsector mee. Het nieuwe Sandals Curaçao belichaamt onze filosofie van vooruitdenken en door een nieuwe lens kijken.” Curaçao is volgens hem een bestemming ‘die het ontdekken waard is’ en SRI is blij met de keuze voor het eiland.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.