Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Sinds vorige week circuleren met name op sociale media klachten dat het epidemiologisch team er langer dan normaal over doet om testresultaten bekend te maken aan personen die zijn getest.

testresultatenZowel epidemioloog Izzy Gerstenbluth als minister Zita Jesus-Leito van Gezondheid, Milieu en Natuur erkent dit en zij maken bekend dat er door een gebrek aan personeel en een toename in het aantal tests een achterstand is ontstaan. ,,Ja, er is een achterstand, maar het team werkt onvermoeibaar om deze in te halen en is in het proces om meer mensen het werk aan te leren om het team van GMN te verlichten”, aldus de minister. De bewindsvrouw wijst op de vacatureadvertentie die GMN drie weken geleden heeft geplaatst en waar deze krant uitvoerig over heeft bericht, waarin gezocht werd naar drie tijdelijke werknemers om de afdeling bij te staan tijdens de coronaviruspandemie. ,,De gemeenschap heeft massaal gereageerd; we hebben meer dan 800 reacties gekregen en nu zijn we de afdeling aan het versterken met de personen die we hebben gekozen. Ze worden getraind en ingewerkt en binnenkort kunnen ze beginnen. Dat zorgt voor de nodige verlichting.”

Gerstenbluth wijst erop dat het epidemiologisch team de hulp van de huisartsen heeft ingeschakeld om personen die positief zijn getest op het coronavirus hiervan op de hoogte te stellen. ,,Als het ons zelf niet op tijd lukt de positief getesten op de hoogte te stellen, willen we dat de huisartsen ons helpen om dat te doen. Dan weten de personen die positief zijn getest ook wat ze moeten doen en kunnen andere personen aan de hand van contactonderzoek ook worden ingelicht”, aldus de epidemioloog.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).