Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Steven Croes legt komende maandag, 30 november, ten overstaan van de gouverneur de eed of belofte af en wordt daarmee benoemd tot minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS). De partijvoorzitter van de PAR, Gerold Rach, bevestigde gisteren bij TV Direct dat Croes de screening goed heeft doorlopen.

Steven Croes1Rach gaf aan dat er bewust voor Croes, die geen ervaring heeft op het gebied van onderwijs, is gekozen. ,,We hebben er vertrouwen in dat hij in staat is verandering en een nieuwe manier van denken teweeg te brengen binnen het ministerie van Onderwijs”, aldus de PAR-voorzitter, die verder aangaf dat Croes dan wel geen ervaring heeft op het gebied van onderwijs, maar dat je soms juist de andere kant op moet gaan en voor iemand moet kiezen die ‘doorzettingsvermogen heeft, enthousiast is en daadwerkelijk voor verandering wil zorgen en een bijdrage wil leveren’.

Croes zal niet lang minister zijn in dit kabinet; in maart 2021 zijn er alweer verkiezingen. ,,We gaan ervan uit dat hij in die paar maanden zijn werk goed doet en dan zullen we hem hoog op de kandidatenlijst voor de verkiezingen kunnen plaatsen. Maar dat besluit ligt uiteindelijk bij de verkiezingscommissie”, zei Rach tot slot.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.