Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Steven Croes legt komende maandag, 30 november, ten overstaan van de gouverneur de eed of belofte af en wordt daarmee benoemd tot minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS). De partijvoorzitter van de PAR, Gerold Rach, bevestigde gisteren bij TV Direct dat Croes de screening goed heeft doorlopen.

Steven Croes1Rach gaf aan dat er bewust voor Croes, die geen ervaring heeft op het gebied van onderwijs, is gekozen. ,,We hebben er vertrouwen in dat hij in staat is verandering en een nieuwe manier van denken teweeg te brengen binnen het ministerie van Onderwijs”, aldus de PAR-voorzitter, die verder aangaf dat Croes dan wel geen ervaring heeft op het gebied van onderwijs, maar dat je soms juist de andere kant op moet gaan en voor iemand moet kiezen die ‘doorzettingsvermogen heeft, enthousiast is en daadwerkelijk voor verandering wil zorgen en een bijdrage wil leveren’.

Croes zal niet lang minister zijn in dit kabinet; in maart 2021 zijn er alweer verkiezingen. ,,We gaan ervan uit dat hij in die paar maanden zijn werk goed doet en dan zullen we hem hoog op de kandidatenlijst voor de verkiezingen kunnen plaatsen. Maar dat besluit ligt uiteindelijk bij de verkiezingscommissie”, zei Rach tot slot.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).