Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Met nog eens 111 nieuwe bevestigde besmettingen heeft het aantal actieve gevallen op Curaçao de duizend overstegen en is de teller op 1.040 komen te staan. Daarnaast is een vierde persoon overleden aan de gevolgen van Covid-19.

F01 OPNL kiest voor CMCVan de 111 nieuwe gevallen zijn er 21 gelinkt aan bekende gevallen en wordt de bron van de overige 90 nog onderzocht middels contactonderzoek door het epidemiologisch team van de GGD.

Er zijn 13 personen in het ziekenhuis opgenomen, waarvan 5 op de intensive-careafdeling. De persoon die is overleden was eerder op de Covid-afdeling van het ziekenhuis opgenomen, ging van daar naar de intensive-careafdeling en toen terug naar de Covid-afdeling waar de patiënt beter werd. De persoon werd naar huis gestuurd, maar werd weer ziek en moest wederom in het ziekenhuis worden opgenomen. Daar is de patiënt alsnog overleden.

Sinds het begin van de pandemie heeft Curaçao nu 2.157 bevestigde besmettingen gekend. Daarvan zijn zoals gemeld nog 1.040 gevallen actief en zijn 1.114 personen weer virusvrij. Sinds maart zijn er 67 personen met het virus in het ziekenhuis opgenomen en zijn er in totaal 20.750 tests afgenomen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).