Autoriteiten zullen strenger optreden tegen clandestiene feestjes

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Dat nog niet iedereen doorheeft hoe ernstig de situatie met betrekking tot Covid-19 op Curaçao is, blijkt uit een nieuw fenomeen dat de kop opsteekt: clandestiene feestjes die op verschillende locaties op het eiland worden georganiseerd.

feestjesEpidemioloog Izzy Gerstenbluth, politiewoordvoerder Imro Zwerwer en hoofdinspecteur van het ministerie van Economische Ontwikkeling, Ronny Cornelis, waarschuwen allen voor deze illegale feestjes en geven aan hier extra op te zullen controleren.
,,We zeggen nu dat samenscholing op openbare wegen niet mag, dus wat doen mensen: ze gaan massaal thuis of op een andere locatie feestjes organiseren. Mensen, alsjeblieft; je ziet niet aan iemand of hij Covid heeft of dat hij over een paar dagen ziek gaat worden. Als je feestjes organiseert waar veel mensen samenkomen en er geen afstand kan worden genomen, zullen de besmettingen blijven toenemen. En dan kan je op een gegeven moment geen andere kant op dan toch strengere maatregelen te treffen om je gemeenschap en de medische sector te beschermen”, aldus Gerstenbluth, die er tegelijk op wees dat met de toename van het aantal besmettingen Curaçao ook op code oranje of rood kan worden geplaatst. ,,Als we zo doorgaan, komen we in de problemen. Als we niet zelf oppassen, zullen anderen maatregelen tegen ons treffen. En dan komt er niemand meer naar Curaçao. Een dringende oproep aan onze eigen mensen: hou op met die feestjes. Je houdt daarmee de hele gemeenschap gegijzeld. Ons gedrag van nu is bepalend voor het beleid van de toekomst.”
Zwerwer wees erop dat de gemeenschap zich over het algemeen dan wel gedraagt gedurende de avondklok, maar dat de clandestiene feestjes vervolgens weer roet in het eten gooien. ,,Maandag zijn we begonnen met de nieuwe tijden van de avondklok. Tussen 21.00 en 4.30 uur waren we duidelijk zichtbaar op straat om te controleren of iedereen zich wel aan de regels hield en wat ons duidelijk opviel was dat het vanaf 20.00 uur al heel rustig was op straat. Dat is een goede indicatie dat men begint door te krijgen hoe serieus dit is. Maar aan de andere kant krijgen we steeds meer met clandestiene feestjes te maken. Daardoor wordt de hele gemeenschap blootgesteld aan het virus”, aldus de politiewoordvoerder.

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.