Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Fundashon Kòrsou Transparente lanceert komende maand de nieuwe publiekscampagne ‘Mi no ta keda ketu’ oftewel ‘Ik zal niet zwijgen’. Deze duurt tot 9 december, de internationale anti-corruptiedag.

corruptie1Met de nieuwe campagne wil Kòrsou Transparente de gemeenschap stimuleren zich uit te spreken tegen integriteitsschendingen en corruptie. ,,Binnen kleine samenlevingen zoals die van ons, wordt corruptie vaak gedoogd en dit moet anders”, zegt voorzitter Michael Hernandez. ,,In onze samenleving gebeuren, net als in de rest van de wereld, dingen die niet passen binnen de geschreven en ongeschreven normen, waarden, regels en wetten die we met elkaar hebben afgesproken over hoe we met elkaar willen samenleven. In een aanbesteding een vriend of familielid bevoordelen, tijdens een werving- en selectieprocedure kiezen voor een politieke kleur in plaats van het beste trackrecord, via een vriend snel een vergunning regelen, via-via de wachtlijst voor een operatie omzeilen, iets regelen om je kind toch op een goede school te krijgen, spullen illegaal kopen omdat dat goedkoper is, niet alles opgeven bij de belasting: het gaat ten koste van anderen en leidt tot ongelijkheid.”

In de nieuwe campagne wil de stichting de discussie aangaan en roept ze op om niet weg te kijken, maar elkaar aan te spreken wanneer we dingen zien die niet horen en op een juiste en veilige wijze melding te maken van strafbare feiten. De campagne bestaat uit een aantal onderdelen, onder andere een serie blogs van bekende en minder bekende personen uit de gemeenschap. Ook kunnen mensen een online ‘Mi no ta keda ketu’-test doen en wordt de gemeenschap bewust gemaakt van de verschillende organisaties waar onregelmatigheden kunnen worden gemeld.
Kòrsou Transparente en #MiNoTaKedaKetu zijn op sociale media te volgen voor updates.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).