Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Fundashon Kòrsou Transparente lanceert komende maand de nieuwe publiekscampagne ‘Mi no ta keda ketu’ oftewel ‘Ik zal niet zwijgen’. Deze duurt tot 9 december, de internationale anti-corruptiedag.

corruptie1Met de nieuwe campagne wil Kòrsou Transparente de gemeenschap stimuleren zich uit te spreken tegen integriteitsschendingen en corruptie. ,,Binnen kleine samenlevingen zoals die van ons, wordt corruptie vaak gedoogd en dit moet anders”, zegt voorzitter Michael Hernandez. ,,In onze samenleving gebeuren, net als in de rest van de wereld, dingen die niet passen binnen de geschreven en ongeschreven normen, waarden, regels en wetten die we met elkaar hebben afgesproken over hoe we met elkaar willen samenleven. In een aanbesteding een vriend of familielid bevoordelen, tijdens een werving- en selectieprocedure kiezen voor een politieke kleur in plaats van het beste trackrecord, via een vriend snel een vergunning regelen, via-via de wachtlijst voor een operatie omzeilen, iets regelen om je kind toch op een goede school te krijgen, spullen illegaal kopen omdat dat goedkoper is, niet alles opgeven bij de belasting: het gaat ten koste van anderen en leidt tot ongelijkheid.”

In de nieuwe campagne wil de stichting de discussie aangaan en roept ze op om niet weg te kijken, maar elkaar aan te spreken wanneer we dingen zien die niet horen en op een juiste en veilige wijze melding te maken van strafbare feiten. De campagne bestaat uit een aantal onderdelen, onder andere een serie blogs van bekende en minder bekende personen uit de gemeenschap. Ook kunnen mensen een online ‘Mi no ta keda ketu’-test doen en wordt de gemeenschap bewust gemaakt van de verschillende organisaties waar onregelmatigheden kunnen worden gemeld.
Kòrsou Transparente en #MiNoTaKedaKetu zijn op sociale media te volgen voor updates.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.