Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Personeel en ex-werknemers van de raffinaderij zijn afgelopen woensdag bij het kantoor van PWFC bijeengekomen om nogmaals te vergaderen over de toekomst van de raffinaderij.

islaDe (ex-)werknemers vrezen dat ze eind dit jaar geen baan meer zullen hebben en hebben geen vertrouwen in het traject van Refineria di Kòrsou (RdK) om een nieuwe strategische partner voor de raffinaderij te zoeken.

De vergadering werd geleid door de vakbonden PWFC en Apri, die het personeel bij de raffinaderij vertegenwoordigen. ,,De werknemers en oud-werknemers zijn heel bezorgd”, zei Gherrel Remilia, voorman van Apri na afloop. ,,Ze hebben hun twijfels geuit over de wijze waarop het proces tot nu toe gaat om een nieuwe strategische partner voor de raffinaderij te vinden. En ook het feit dat er is aangekondigd dat in december wederom werknemers worden afgevloeid, baart ze zorgen.”

Maandag hebben de bonden een vergadering met premier Eugene Rhuggenaath en RdK-waarnemend directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy. Hierbij zullen de vakbonden de verschillende pijnpunten die door het raffinaderijpersoneel naar voren zijn gebracht, met de premier en De Lannoy bespreken. ,,Daarna kijken we hoe we verdergaan”, aldus Remilia.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).