Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De Curaçaose voetbalselectie begint de wedstrijden in de voorronde van het WK 2022 onder leiding van een grote naam. De Nederlander Guus Hiddink is per 1 september de nieuwe bondscoach en technisch directeur van de nationale ploeg.

hiddinkIn gesprek met Fox Sports zegt Hiddink dat zijn nieuwe klus ‘misschien niet voor de hand ligt’ maar dat hij moeilijk nee kon zeggen tegen het aanbod. De internationaal gevierde trainer zegt dat Curaçao goede stappen heeft gemaakt. ,,Ik wil de spelers graag helpen nog een treetje hoger te komen op de internationale ladder.” Hiddink zou een contract hebben getekend tot en met het WK van 2022 in Qatar. Hedwiges Maduro wordt adviseur van de voetbalbond.

De Curaçaose selectie stond de afgelopen jaren onder leiding van Remko Bicentini. Het is deze krant gisteren niet gelukt in contact te komen met Bicentini of met voetbalbond FFK. De vraag is of er een rol is weggelegd voor Bicentini naast Hiddink en welke dat dan is.

In Nederland pakken de media groot uit nadat Fox Sports het nieuws naar buiten heeft gebracht. Het is dan ook niet niets. De 73-jarige Hiddink was voorheen bondscoach van Nederland en behaalde met Oranje de halve finale tijdens het WK in 1998. Hetzelfde lukte hem in 2002 tegen alle verwachtingen in met de ploeg van Zuid-Korea. Maar ook als clubtrainer oogstte Hiddink grote successen met onder andere PSV, Real Madrid en Chelsea.

De succesvolle trainer uit de Achterhoek zou nu eigenlijk coach zijn van de Olympische ploeg van China. Maar het contract werd vorig jaar september beëindigd. Op de Facebookpagina van Curaçao Football National Team reageert Paddy Roomer, in Nederland onder andere bekend in de honkbalwereld, uitgelaten op het bericht. ,,Hij begrijpt dat de koppeling met talent in zijn toekomstige staf een plus moet zijn en dus bestaat zijn staf uit yu’i Kòrsou”, zegt Roomer over de nieuwe bondscoach van Curaçao.

De Curaçaose voetbalselectie speelt op 8 oktober de eerste wedstrijd in de voorrondes van het WK tegen Saint Vincent en de Grenadines. De wedstrijd wordt op Curaçao gespeeld in het SDK te Brievengat. Op 11 oktober is de uitwedstrijd tegen Cuba en op 14 november tegen de Britse Maagdeneilanden. De laatste wedstrijd in groep C op 17 november speelt Curaçao weer thuis tegen Guatemala. Curaçao is een van de dertig landen die als lid van Concacaf, deelnemen aan het kwalificatietoernooi in de regio. Alleen de winnaars van elke poule (A tot en met F) gaan door naar de tweede ronde.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).