Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het aantal criminele activiteiten is na de corona-lockdown sterk toegenomen. Vooral als het gaat om overvallen en inbraken is in de afgelopen weken een stijging te zien. Zo meldt de politie.

overvallenVeel inbraken vinden plaats in woningen van zakenmensen. De daders weten weg te komen met veel contant geld en waardevolle spullen zoals sieraden en goud.

De politie zal in de loop van deze week tips geven waarmee men het overvallers moeilijker kan maken hun slag te slaan. ,,Het Korps Politie Curaçao speelt een belangrijke rol als het gaat om het informeren van de gemeenschap over de criminaliteit op het eiland gebaseerd op analyses en cijfers”, aldus de politie.

Ook geeft de politie aan dat het preventief gaat optreden door bijvoorbeeld meer te gaan patrouilleren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.