Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Refineria di Kòrsou (RdK) is gestart met het zoeken naar partijen die geïnteresseerd zijn in de exploitatie van de oliefaciliteiten van RdK.

rdkOnlangs is het proces met de eerder geselecteerde partner, de Klesch Group, beëindigd. De oliefaciliteiten op Curaçao bestaan uit de raffinaderij, de Bullenbaai Terminal en de geïntegreerde Utilities Plant. Afgelopen donderdag startte RdK een nieuw proces om geïnteresseerde partijen te zoeken om deel te nemen aan Project Arawak dat een mandaat heeft om een langetermijnpartner te selecteren voor de Curaçaose oliefaciliteiten. De door RdK geïnstalleerde Project Management Organisatie (PMO) heeft een brief gestuurd naar een aantal geselecteerde partijen. Andere geïnteresseerden worden verzocht contact op te nemen met Ed Scardaville van IHS-Markit via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De deadline voor partijen om hun melding van belangstelling in te dienen is 14 augustus 2020.

Potentiële partijen moeten aan een aantal criteria voldoen. Belangrijk bij de selectie van een nieuwe partij is de toegang tot de markten voor ruwe olie en afname van producten, evenals de financiële middelen om achterstandsonderhoud uit te voeren. PMO heeft voor de komende maanden een tijdlijn met belangrijke mijlpalen geprojecteerd. Aan partijen die voldoen aan de selectiecriteria zal medio augustus een Request for Proposal worden uitgebracht. Partijen zullen naar verwachting medio oktober niet-bindende voorstellen indienen en RdK zal in november 2020 een intentieverklaring ondertekenen met de beste bieders. PMO verwacht tegen december 2020 een voorkeursbieder te hebben geselecteerd en zal dan de onderhandelingen starten met deze bieder.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).