Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Refineria di Kòrsou (RdK) is gestart met het zoeken naar partijen die geïnteresseerd zijn in de exploitatie van de oliefaciliteiten van RdK.

rdkOnlangs is het proces met de eerder geselecteerde partner, de Klesch Group, beëindigd. De oliefaciliteiten op Curaçao bestaan uit de raffinaderij, de Bullenbaai Terminal en de geïntegreerde Utilities Plant. Afgelopen donderdag startte RdK een nieuw proces om geïnteresseerde partijen te zoeken om deel te nemen aan Project Arawak dat een mandaat heeft om een langetermijnpartner te selecteren voor de Curaçaose oliefaciliteiten. De door RdK geïnstalleerde Project Management Organisatie (PMO) heeft een brief gestuurd naar een aantal geselecteerde partijen. Andere geïnteresseerden worden verzocht contact op te nemen met Ed Scardaville van IHS-Markit via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De deadline voor partijen om hun melding van belangstelling in te dienen is 14 augustus 2020.

Potentiële partijen moeten aan een aantal criteria voldoen. Belangrijk bij de selectie van een nieuwe partij is de toegang tot de markten voor ruwe olie en afname van producten, evenals de financiële middelen om achterstandsonderhoud uit te voeren. PMO heeft voor de komende maanden een tijdlijn met belangrijke mijlpalen geprojecteerd. Aan partijen die voldoen aan de selectiecriteria zal medio augustus een Request for Proposal worden uitgebracht. Partijen zullen naar verwachting medio oktober niet-bindende voorstellen indienen en RdK zal in november 2020 een intentieverklaring ondertekenen met de beste bieders. PMO verwacht tegen december 2020 een voorkeursbieder te hebben geselecteerd en zal dan de onderhandelingen starten met deze bieder.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.