De familieleden van de bursalen, evenals de pers hebben alleen buiten de vertrekhal van luchthaven Hato afscheid en foto’s mogen nemen van de bijna 200 vertrekkende bursalen, studenten in spe.

bursalen3,,De maatregel heeft te maken met het ‘nieuwe normaal’, zo wordt door de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) uitgelegd. Het afscheid was zoals elk jaar emotioneel, en misschien nog wel emotioneler omdat er veel onzekerheid heeft geheerst rond het vertrek en het coronavirus nog niet helemaal verdwenen is.

Het KLM-toestel vertrok bovendien later dan gepland. De KL 735-vlucht had vertraging van ongeveer 4,5 uur opgelopen doordat een bemanningslid onwel was geworden.

Dat bevestigt Cees Ursem, countrymanager KLM voor Aruba, Bonaire en Curaçao tegenover deze krant.

Na vertrek uit Amsterdam om 10.15 uur is de vlucht teruggekeerd naar Schiphol. Daar is een bemanningslid van de cockpit vervangen. De passagiers zijn aan boord gebleven van hetzelfde toestel.

Vlucht KL 735 zou eigenlijk om 14.00 uur op Hato International Airport aangekomen zijn. Door de vertraging was de nieuwe vertrektijd 14.45 uur van Amsterdam en aankomsttijd 18.19 uur op Hato. De vlucht vertrok rond 20.10 weer van Curaçao en wordt vandaag om 11.25 uur verwacht in Amsterdam.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.