Van een onzer verslaggevers

Willemstad - In een brief aan het partijbestuur van de PAR neemt Marilyn Alcalá-Wallé afstand van de partij.

alcalawalleZe schrijft dat ze drie jaar lang dag en nacht voor de partij heeft klaargestaan, eerst als campagneleider, daarna als Statenlid en toen als minister.

Door de klacht die door de oppositie tegen haar is ingediend bij het Openbaar Ministerie (OM) heeft ze zich direct teruggetrokken als minister. ,,Daarna heb ik geen enkele steun van de partij mogen ontvangen”, zo schrijft zij bitter. ,,Pas toen ik weer in beeld kwam als opvolgend Statenlid, werd ik benaderd. Niet om mij te steunen, maar met het verzoek afstand te nemen van het Statenlidmaatschap en het recht dat ik hierop had volgens het Kiesreglement. Want een onderzoek tegen mij, zou de partij kunnen schaden.”

Ze vindt het niet getuigen van eerlijkheid dat haar nimmer gevraagd is wat de partij voor haar kan betekenen. ,,Dat doet mij veel pijn, want ik dacht dat we #huntu (samen) waren in goede en slechte tijden. In moeilijke tijden kom je erachter wie je werkelijk steunt. Er rest mij niets anders dan direct mijn ontslag te nemen bij de partij. Niet omdat de partij anders besmeurd blijft, want ik heb een schoon geweten, maar omdat het niet zo kan zijn dat iemand gebruikt wordt in goede tijden, maar in de steek gelaten wordt in moeilijke tijden. Bij zo’n organisatie wil ik niet horen. Weet dat ik altijd in het belang van het Land en de bewoners heb gewerkt en dat ik dit nu en in de toekomst zal blijven doen.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).