Plunderaars en brandstichters met snelrecht afgedaan

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het Hof van Justitie heeft dertien personen via het snelrecht veroordeeld tot gevangenis- en taakstraffen voor betrokkenheid bij de oproer van 24 juni. Er staan nog vijf personen op de lijst om op 23 juli via het snelrecht berecht te worden.

relschoppersGisteren zijn twee personen veroordeeld. Een man van 19 en een vrouw van 23 voor diefstal bij Connections in Otrobanda en inbraak bij Multitronics op Saliña, gepleegd op 24 juni. Het Hof: ,,De man, een scholier die in verband met jeugdige leeftijd en zijn persoonlijkheid is berecht als minderjarige, kreeg een jeugddetentie opgelegd van 180 dagen, waarvan 160 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 120 uur. De vrouw, moeder van een kind van vijf, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk en eveneens een werkstraf van 120 uur. Samen moeten zij een bedrag van ongeveer 4.000 gulden aan schadevergoeding betalen aan Multitronics.”

Afgelopen vrijdag werden al elf anderen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de plunderingen. Hun straffen variëren van zes weken gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk, tot zes maanden onvoorwaardelijk. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer bevestigt dat naar aanleiding van door de politie vrijgegeven videobeelden zeker drie tot vijf personen zich uit eigen beweging hebben aangegeven. Gisteren nog is op het politiebureau de 30-jarige verdachte E.E.T.T. aangehouden op verdenking van plundering. Met betrekking tot de uit de hand gelopen manifestatie op 24 juni en de gebeurtenissen in de dagen erna, zijn in totaal 60 personen gevangengenomen, van wie er volgens Zwerwer nu nog 45 vastzitten. ,,Het ging ook om mensen die zich bijvoorbeeld niet aan de daarna ingestelde avondklok hielden. Zij zijn weer vrijgelaten.”

Overigens zijn de politie en recherche nog lang niet klaar met de opsporing van plunderaars en brandstichters, zo laat de woordvoerder weten. ,,Er zijn nog personen die opgepakt moeten worden. Daar gebruiken we de camerabeelden voor.” Over het aantal dat nog opgepakt moet worden laat Zwerwer zich niet uit. ,,Het zijn er niet weinig”, zo wil hij nog wel kwijt.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).