Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Verpleeghuis Betesda heeft de afgelopen drie jaren hard gewerkt om de kwaliteit van de zorg en service aan zijn bewoners te verbeteren. In dit kader is afgelopen woensdag een nieuwe ruimte voor fysiotherapie ingewijd.

betesda1,,Natuurlijk heeft verandering tijd nodig, maar wij zijn trots op wat wij de afgelopen drie jaren al hebben bereikt en hebben veel hoop voor de toekomst”, zegt de directie. ,,Een van de belangrijkste veranderingen die wij binnen Betesda hebben aangepakt, zijn onze doelgerichte activiteiten waarbij de bewoners dagelijks gerichte activiteiten krijgen aangeboden om hun kwaliteit van leven te verhogen.

Een doelgerichte activiteit is het mobiliseren/reactiveren van de bewoner. Hiermee behoudt de bewoner zijn lichamelijke functies en voorkomt de ontwikkeling van decubituswonden. Dit alles leidt tot een verhoging van de kwaliteit van leven.”

De consul-generaal van de Volksrepubliek China in Willemstad, heeft aangeboden om de renovatie van de fysioruimte van Betesda te sponsoren en tevens speciale rolstoelen aan te schaffen voor de bewoners die een ernstige lichamelijke beperking hebben en daardoor niet in een normale rolstoel kunnen zitten.

 

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.